behandeling

  • Chirurgie is de voorkeursbehandeling voor een hydrocoele.
  • Het leegzuigen via een naald kan wel maar wordt niet vaak gedaan. Het vocht komt vrij snel gewoon weer terug. Men noemt dit een recidief.
  • Ook het inspuiten, na het leegzuigen, met een verklevende stof is geen courante behandeling.

Een operatie voor een hydrocoele is geen zware ingreep.  Een operatie voor een hydrocoele is erg eenvoudig en wordt meestal in het dagziekenhuis gedaan.

Veel mannen hebben schrik voor een ingreep aan de edele delen. Dit is echter niet nodig.

Na enkele dagen kan je alle activiteiten weer hervatten. Soms doen er zich problemen voor na een operatie zoals een nabloeding of een wondinfectie. Soms komt ook er toch vocht terug in de balzak. Een operatie geeft dan ook geen garantie maar het geeft van alle behandelingen de beste resultaten.

Je moet na de operatie niet alleen de wonde dagelijks ontsmetten maar ook de balzak goed ondersteunen met spannend ondergoed gedurende enkele weken. Anders kan wondvocht ophopen. Dit noemt men seroomvorming. Soms moet ook voor het seroom een heringreep gebeuren.

De hechtingen die gebruikt worden bij een operatie voor een hydrocoele zijn meestal resorbeerbaar. Dit wil zeggen dat ze vanzelf na enkele weken uitvallen.

4 gedachten over “behandeling”

  1. Vndaag 25juli Wordt myn zoontje ook van een waterbruek geopereerd .wy als ouders waren bang omdat t ons eerste kindje is we wisten er geen raad . .Maar toen we het zyn gaan lezen zyn we wat rustig aan gaan nemen dat was t.

  2. Ben toch een beetje ongerust want mijn kleinzoontje wordt 2 mei geopereerd van een waterbreuk en hij is pas 5 en half,maar na het lezen ben ik toch wat geruster.Heb zelf al 2 maal kanker gehad en maak me vlug zorgen,vandaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *