enkel over teelballen …

behandeling

  • Chirurgie is de voorkeursbehandeling voor een hydrocoele.
  • Het leegzuigen via een naald kan wel maar wordt niet vaak gedaan. Het vocht komt vrij snel gewoon weer terug. Men noemt dit een recidief.
  • Ook het inspuiten, na het leegzuigen, met een verklevende stof is geen courante behandeling.

Een operatie voor een hydrocoele is geen zware ingreep.  Een operatie voor een hydrocoele is erg eenvoudig en wordt meestal in het dagziekenhuis gedaan.

Veel mannen hebben schrik voor een ingreep aan de edele delen. Dit is echter niet nodig.

Na enkele dagen kan je alle activiteiten weer hervatten. Soms doen er zich problemen voor na een operatie zoals een nabloeding of een wondinfectie. Soms komt ook er toch vocht terug in de balzak. Een operatie geeft dan ook geen garantie maar het geeft van alle behandelingen de beste resultaten.

Je moet na de operatie niet alleen de wonde dagelijks ontsmetten maar ook de balzak goed ondersteunen met spannend ondergoed gedurende enkele weken. Anders kan wondvocht ophopen. Dit noemt men seroomvorming. Soms moet ook voor het seroom een heringreep gebeuren.

De hechtingen die gebruikt worden bij een operatie voor een hydrocoele zijn meestal resorbeerbaar. Dit wil zeggen dat ze vanzelf na enkele weken uitvallen.

4 Reacties op behandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *