Testisprothese

Een testisprothese wordt geplaatst als een teelbal diende weggenomen.

testicular prosthesis
teelbalprothese

Een balzak met maar een teelbal ziet er wat vreemd uit immers. De teelbal hangt dan pal onder penis. Als men een stabiele relatie heeft wordt dit meestal aanvaard zonder probleem. Als men echter geen vaste relatie heeft is er toch vaak schaamte. In dat geval kan een teelbalprothese uitkomst bieden.

Zo een prothese wordt ingeplant via een kleine operatie in daghospitalisatieverband. In België is een testisprothese terugbetaald door het ziekenfonds. Sommige mannen vinden achteraf zo een prothese hinderlijk, alsof ze in de weg zit bij bepaalde bewegingen. Daarom wordt eerder een kleine dan een grote prothese geplaatst.

15 gedachten over “Testisprothese”

 1. Ik ben nu 9 dagen geleden geopereerd en heb een prothese. De eerste dagen was wandelen zeer moeilijk, an vanaf de derde dag begon de blauwe plek zichtbaar te worden. Voor de rest had ik niet overdreven veel pijn. Echter vanaf dag 4/5 begon ik veel last te krijgen van mijn lies. Mijn wonde daar (die met een waterdichte pleister afgeplakt is) doet ook pijn. Niezen of hoesten is zeer vervelend. Ik word zelfs s’nachts wakker van pijnsteken.
  Nog iemand dit gehad?

 2. Kunnen er ook protheses worden ingeplant alleen om estetische redenen. Tijdens mijn puberteit zijn mijn testis niet voldoende ontwikkeld door een tekort aan hormonen, dat helaas te laat gedetecteerd werd. Ik ben nu 52 en ben tevens ook onvruchtbaar, een bijkomend gevolg waar ik mee heb leren leven. Mijn kinderwens is op een andere manier ingevuld geraakt. Het feit dat mijn teelballen zo klein zijn geeft mij al jaren veel onzekerheid over mijn “man zijn” en bezorgd mij al jaren enorme frustraties. Ik vroeg mij bijgevolg af of er ook in zo’n situatie kan overgegaan worden tot het inplanten van protheses. De kosten die hiermee zouden gepaard gaan zijn niets in vergelijking met het feit dat ik mij stukken beter zou voelen in mijn vel.

  MVG

  J/B

 3. is er ook een mogelijk heid voor prothese te verkrijgen die terug betaald word ook al heb je geen teelbal verloren door ziekte,ik ben namelijk geboren met een rotte teelbal of zoiets ben nu bijna 37 en ja heb nog niet veel vaste partners had heb mijn eerste keer sex gehad aan 23 J tis gewoon schaamlijk en zit in een mens zen hoofd .je voelt je niet echt man en het ziet er niet uit graag wat info over mensen met hetzelfde en of ik dit in mijn regio kan laten doen grts

 4. Heb dinsdag de prothese laten plaatsen onder ruggeprik verdoving en ben heel tevreden met het resultaat.de genezing verloopt zeer goed.zwelling is na 2é dag enorm afgenomen.De pijn van de ingreep is minimaal.Voel me onmiddellijk veel beter in mn vel.Aan alle teelbalkankerpatienten één advies (DOEN).Geeft een echte mentale boost.Bij vragen door andere patienten wil ik gerust antwoorden. Groeten ,Carlo

  1. Ik heb een teelbal moeten laten verwijderen en wil een prothese. Omtrent terugbetaling door de mutualiteit vind ik niets terug. Wordt de operatie nu vergoedt of niet? En de prothese? Via mijn werk heb ik een hospitalisatie verzekering, grt JD

    1. Hallo, dank voor de reactie. Echter ik werk in Belgie en heb dus een Belgische verzekering. Ik ben in Knokke geopereerd.
     In Nederland wordt niet vergoed omdat er geen noodzaak voor is, wordt gezien als een cosmetische ingreep. Ben dus aangewezen op Belgie. De vraag is dus of dit in Belgie dan wel etaald wordt. Grt

     1. In België is de ingreep terugbetaald door het ziekenfonds. De ingreep kan in dagziekenhuis en de teelbalprothese is niet zo duur.
      en hospitalisatieverzekering betaalt ze wellicht volledig terug. Het ziekenfonds betaalt (ik ben niet zeker) ze niet terug maar zo een prothese kost tussen 250 en 350 euro geloof ik. Dus dat valt ook nog wel mee. U kan het eens aan het ziekenfonds vragen.

 5. Beste,ikzelf heb nu ongeveer 7 jaar geleden teelbalkanker gehad,ben gezinshoofd en ben indertijd 8 maanden thuis geweest om direct daarna terug voltijds aan de slag te gaan als ploegbaas in de bouwsector .ik zat toen met 1 kindje van 3 en 1 kindje van 12 maanden.geloof mij,op die moment sta je niet stil bij een prothese,angst hebbende voor andere financiele gevolgen van mijn ziekte.sinds die ziekte heeft mijn mannelijkheid een serieuze deuk gekregen,ook elke nacontrole is moeilijk omdat ik dit zonder verdere hulp dit niet kan afronden. Schaamte.ik voel me daar niet meer 100 %.Mijn vraag is wat kost nu de volledige ingreep incl prothese van een teelbal.Hebben julie zulke informatie.er was 7 jaar geleden niet over gesproken,Zou dit graag afronden.Ik wil me alleen terug goed in mijn vel voelen.Groeten C.V.

  1. de ingreep is terugbetaald door het ziekenfonds. De prothese niet. Sommige hospitalisatieverzekeringen betalen ze dan wel terug. Ze kost ongeveer 250 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *