Sexuele functie en voortplanting

Als na een torsio een teelbal weggenomen diende te worden is er eigenlijk geen probleem met de sexuele functie of met de voortplanting.

Het is nu eenmaal zo dat Moeder Natuur gezorgd heeft dat een man twee teelballen heeft. Als er dan één teelbal niet meer is, of niet meer functioneert, heeft de andere teelbal ‘reserve’ genoeg om de taken over te nemen.

Er wordt voldoende testosteron geproduceerd en zaadcellen aangemaakt om sexueel te functioneren en kinderen te kunnen krijgen.

Uiteraard moet men wel voorzichtig zijn als er nog maar één teelbal overblijft. Best geen gevechtssporten, motorcross en andere sporten met snelheid en ruw lichaamscontact.

3 gedachten over “Sexuele functie en voortplanting”

  1. Hey, ik vroeg me af of men na het verwijderen van een teelbal na torsio testis nog in staat is met slechts één teelbal een volledige erectie te krijgen. Ik heb deze operatie ondergaan toen ik dertien was, en heb nooit een volledige erectie kunnen krijgen. Is dit normaal na een verwijdering?

  2. Dit is was de nuroloog mij ook vertelde vorige week.
    Maar vanaf wanneer is het raadzaam om (veilige) seks te hebben?

    1. Hey, dat is mijn vraag nou ook ik heb het zo moeilijk om geen seks te hebben met mij vriendin ik ben namelijk bang dat het schadelijk kan zijn en aan de dokter vraag je het ook niet 1/2/3 waar je moeder naast is..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *