Vasovasostomie of hersteloperatie na vasectomie

Soms wil men toch weer kinderen na een vasectomie … . Een nieuwe relatie na een echtscheiding of een sterfgeval kan een nieuw perspectief geven. Voor veel mensen hoort bij een relatie het stichten van een gezin.

Als je als man gesteriliseerd bent kan je op de natuurlijke wijze geen kinderen meer krijgen. Als je dan toch weer kinderen wil, kan de uroloog de zaadleiders weer aan elkaar zetten. De doorgang van de zaadcellen wordt zo opnieuw verkregen. Hiervoor is dus een hersteloperatie nodig. Deze hersteloperatie noemt men in de urologie vaso-vaso-stomie.

Omdat de ingreep langer duurt dan een vasectomie wordt een hersteloperatie meestal onder narcose uitgevoerd.  De ingreep wordt meestal ook aan de twee kanten gedaan. Zo wordt de kans op succes vergroot. Net zoals de uroloog geen garantie kan geven op een geslaagde sterilisatie kan je geen garantie geven op een geslaagde vasovasostomie. De kans dat een hersteloperatie lukt ligt veel lager dan de kans op een geslaagde sterilisatie. De ervaring van de uroloog speelt een belangrijkere rol bij een vasovasostomie dan bij een vasectomie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *