Problemen na een vasectomie

Een nabloeding kan de balzak blauw doen verkleuren. Dit is hematoomvorming. Het dragen van een strakke onderbroek na de vasectomie verhindert dit.

Een ontsteking of infectie van de wonde is vrij zeldzaam, goed ontsmetten van de wonde voorkomt dit.

Zeurende pijn kan enkele weken aanslepen tengevolge stuwing van de zaadleider.

Soms ontstaat lange of korte tijd nadien een nieuwe verbinding tussen de zaadleiders. Dan kunnen de zaadcellen toch weer door. Je kan zo toch weer een zwangerschap veroorzaken. De kans hierop is echter uiterst gering. Maar de kans op recanalisatie zoals dat heet, is echter niet onbestaande. Daarom kan men geen garantie geven dat een sterilisatie altijd lukt en/of dat een man voor altijd steriel blijft.

Bij problemen kan U best de uroloog of huisarts raadplegen.

Eén gedachte over “Problemen na een vasectomie”

  1. Daar stond ik dan na 12 weken met m’n 2de potje bij de uroloog. ‘mmm… heel uitzonderlijk meneer, u bent die ene op 10.000. Er is een recanalisatie opgetreden. Weer onder het mes dus, wanneer kan het al? Het blijkt nu onder volledige narcose te moeten gebeuren, dus op naar het ziekenhuis, daar gaat de Dr., 7,5 cm. zaadleider links en rechts er van tussen knippen zodat een recanalisatie minder snel nog kan optreden. Alles is vlekkenloos verlopen, de nazorg iets moeilijker omdat de insnijding nu een stuk groter is (ong. 2,5cm) maar na een weekje thuis zitten maandag terug aan het werk. Als m’n vrouwtje nu nog zwanger raakt dan noemen we hem Mac Gyver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *